7 juli 2010

Blåbär i Expressen

I måndags kom nummer 2 ut av nya Expressen Leva & Bo Sommarmat. Där hittar man inte bara bilder och recept från mina och Malous böcker Blomstrande måltider och Smaker från Saltå Kvarn, utan också mina goda blåbärsrecept. Tidningen finns där Expressen finns, hela veckan. På måndag kommer nummer 3. De vackra, vackra bilderna har Wolfgang Kleinschmidt tagit.




Sugen på blåbärsglassen ovan? Jag smyger in receptet här. Men om du vill göra Blåbärs- och chokladmousseshots eller Mandelkaka med blåbär måste jag nog hänvisa till Expressen Leva & Bo Sommarmat...

Blåbärs- och kardemummaglass
4 portioner

250 g frysta blåbär
4 dl turkisk yoghurt
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystötta kardemummakärnor.

Lägg yoghurt, blåbär, florsocker och vaniljsocker i en mixer. Stöt kardemummakärnorna och tillsätt dem. Mixa snabbt ihop allting. Frys någon timme, skeda sedan upp i portionsskålar. Om du fryser glassen längre, ta fram den en halvtimme före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar