7 sep. 2010

Sista sommaren

Idag har vi haft vår andra och avslutande plåtning för avsnittet SOMMAR till nästa Saltå Kvarn-bok. I Annas trädgård. Var annars? Där finns nämligen naturliga stilleben i varje vrå. En vacker gammal avskavd stol under ett äppelträd som dignar idylliskt av röda äpplen. En äkta John Bauer-sten, full av trolsk mossa, under en gran med fem (!) stammar. En ljusblå handvevad pump. Ett växthus fullt med örter och röda, gula, randiga och gröna tomater. Ett äkta rött Den lilla-lilla-gumman-hus. En syrénberså. En grön, fotogeniskt sliten träbänk. Ett stenparti med ormbunkar. En randig katt (och en grå, men den är folkskygg så den ser vi aldrig). En vit korgstol. Krukor med blommor i varje hörn. Och så vidare. Jag menar, hur kan man INTE vilja vara där?

Så här kan det gå till att få till en bild:

Jag står inne i köket och lagar ihop maträtten, till exempel en soppa, med tillbehör.

Malou (och ibland jag lite grann) bestämmer hur den ska läggas upp. Sen tar hon maträtten och går ut till den utvalda platsen.
Då slänger sig Wolfgang ner på mage på marken och sätter igång att plåta.

Under tiden har jag smugit ut och står bredvid gulliga assistent Matilda och spanar på skärmen där bilderna dyker upp i samma takt som Wolfgang trycker på avtryckaren.

Jag klappar händerna och ropar "Åh va fint!!!!", Matilda ropar "För ljust!" och Malou säger "Kanske man skulle lägga den översta brödbiten lite mer till vänster ....".

(Gulliga assistent Matilda.)

Efter en stund är alla nöjda, och så har vi en bild som är mycket bättre än den här nere, för den har jag tagit. Och då börjar vi om igen, med en ny maträtt, nytt ställe i trädgården, nya ställningar för fotografen att inta. Kan man ha ett roligare jobb?

Nä.

4 kommentarer:

 1. Låter ju alldeles fantastiskt, och lovande! Nu har förresten även vi börjat blogga. Kika gärna in, för alldeles snart presenterar vi er senaste bok!

  /Helena, Ordalaget bokförlag

  SvaraRadera
 2. Å va kul - både med blogg och bok!

  SvaraRadera
 3. Va bra att ni hade en bra dag!

  Den är svart, Katten som ni tycker är skygg, men det är svårt att veta om ni aldrig ser den...

  SvaraRadera
 4. Svart var det ja. Ser fram emot att få se en skymt av den någon dag...!

  SvaraRadera