Inlagda cocktailtomater med örter
1 burk
500 g cocktailtomater
1 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk hel svartpeppar
ett par kvistar färsk basilika
ett par kvistar färsk rosmarin
2 lagerblad
Nagga tomaterna lätt med en tandpetare. Lägg dem i en ren glasburk. Koka upp ingredienserna till lagen och låt koka i 5 minuter. Häll den heta lagen över tomaterna å att de täcks. Sätt på lock och låt svalna. Ställ svalt att dra i en vecka. Håller i kylskåp i ett par månader.
1 burk
500 g cocktailtomater
1 dl vitvinsvinäger
3 dl vatten
2 tsk salt
2 1/2 dl strösocker
1 tsk hel svartpeppar
ett par kvistar färsk basilika
ett par kvistar färsk rosmarin
2 lagerblad
Nagga tomaterna lätt med en tandpetare. Lägg dem i en ren glasburk. Koka upp ingredienserna till lagen och låt koka i 5 minuter. Häll den heta lagen över tomaterna å att de täcks. Sätt på lock och låt svalna. Ställ svalt att dra i en vecka. Håller i kylskåp i ett par månader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar