23 juni 2010

Rabarber i Äppelfabriken

Strålande sol, vidunderligt landskap, svensk högsommar. Malou och jag susade iväg utåt Ekerö i förmiddags, till Äppelfabriken.

Där hade vi fått tillåtelse av den rara Katharina "Isac" Isacsson att känna oss som hemma och plåta våra burkar och saftflaskor med rabarber. För en kommande bok, så klart. Isac har nämligen inte bara Sveriges minsta äppelfabrik i huset på Ekerö, utan även en fin liten rabarberodling. Här är Isac:


Hon drev tidigare lika underbara Boo Trädgårdar tillsammans med en kollega. Nu har hon flyttat hem till Ekerö för att satsa på äpplen och rabarber, café och trädgårdskurser. Vilket ställe! Så galet vackert. Så vi tog oss friheter. Vi flyttade omkring bord, stolar och snygga gamla trälårar för att kunna plåta våra fotomodeller där vi behagade ......


... pussade hunden ...

... spanade in gårdsbutikens sortiment helt solo ....


... och ryckte upp vackert röda rabarberstjälkar från den lilla rabarberodlingen (med tillåtelse, jag lovar) för att använda som rekvisita.


Jag kunde njuta lite mer obehindrat av växthus, trädgård, väder och växter....

... än Malou, som fick åla omkring som en akrobat och plåta i de rätta vinklarna.

Precis som en fotograf ska göra, eller hur?

Har du vägarna utåt Färentuna på Ekerö i sommar och det råkar vara fredag eller helg, tveka inte. Titta in på en fika i Sveriges minsta Äppelfabrik. Kolla in här så blir du nog sugen.

2 kommentarer:

  1. ÄNTLIGEN! Din eviga följeslagare kommer följa dej även här.

    SvaraRadera
  2. Va härligt, jag blev riktigt sugen!
    O va kul att se Malou in action.

    SvaraRadera