1 mars 2011

Väskorna fulla

Lite arbetsskadad är man nog när man tänker "Paris? Hurra, då kan jag köpa mer strössel!" Så har det nämligen varit så länge jag kan minnas - när jag åkt till London, Paris eller någon annan storstad så är det varuhusens matavdelningar och bakgatornas matbutiker som hägrar. Väl där kan jag lätt fastna en halv dag eller mer bland hyllorna med strössel, kexförpackningar, salladsdressingar, olivoljor och snyggt förpackade chokladkakor. Köper pastaförpackningar och flingpaket, kryddburkar och mjölpaket bara för att de inte ser ut som hemma. Fast ibland lyckas jag stoppa mig själv innan det är för sent. Som nu senast i New York när jag på Dean & Deluca hittade de oemotståndliga burkarna med guld- och silverflagor som man skulle strö över till exempel bakverket.

Otroligt underbart, jag stod där och höll i dem en lång stund innan jag berättade för mig själv att det faktiskt var väl magstarkt med 90 dollar för en liten burk med guldflagor. Eller 65 för silver. Istället fick den bli lite regnbågssocker. Nog så vackert.


I Paris förra året gick Malou och jag omkring en hel dag på matavdelningen på Galeries LaFayette. Rena rama himmelriket. Då kunde vi ju dessutom dela upp shoppingen på två. "Om du köper olivoljorna så tar jag senapen." Perfekt. Själv kom jag hem med bland annat dessa bedårande strösselburkar, som jag förövrigt tänker köpa fler (fast andra) av den här vändan:

Säkert kan jag hitta mycket av det jag släpar hem på nätet. Ett bekvämt klick bara, så kommer det hem i brevlådan. Men det är ju inte samma sak alls. Det hör liksom till att sitta där på flyget och bita på naglarna och undra om jag möts av en salig sörja när jag öppnar väskan där hemma.






4 kommentarer:

 1. Vad roligt Åsa! Jag köpte också regnbågsströsslet när jag var i New York i höstas. Jag funderar på vad det skulle passa fint på. Har du nåt tips? /Anna

  SvaraRadera
 2. Problemet med fina strössel och sånt är att man liksom inte vill använda dem. Eller så kommer man inte på till vad. För mig duger det fint att de står där på en hylla och ser fina ut. Gäller även regnbågssockret. Men jag kan tänka mig att strö dem på cupcakes eller att doppa glaserade kakor i dem skulle vara fint. Eller att strö lite regnbågssocker över glassen eller moussen, kanske. Smälta choklad och forma små medaljonger och strö regnbågssocker på.

  SvaraRadera
 3. Alltid likadant för vår del när vi reser någonstans, långt som kort. Var hamnar vi? Jo, i mataffärer eller på avdelningen för köksattiraljer... Köper vi med något hem så är det mat-souvenirer!
  Fast gulflagorna hade vi inte heller köpt på oss:)

  SvaraRadera