12 jan. 2011

New York, New York

Nyår i New York. En miljon människor trängdes på Times Square, från mitt på dagen till tolvslaget. Vi höll oss i utkanten, men hörde nedräkningen och fick vår beskärda del av confetti i håret när det blev 2011 i New York City.

Man kan inte annat än fascineras av en sån galen stad som NYC. Och hur många gånger man än åker dit, lämnar man staden med en känsla av att bara ha skrapat på ytan. Har man sitt fokus inställt på bakverk så gäller det att göra ordentlig research innan - det går liksom inte att bara åka dit och hoppas på att man trillar på nåt bra. För stort. För mycket. Man missar. Det gäller det mesta, om man vill vara grundlig. Vill man bara upptäcka, går det precis lika bra. Man krockar med knäppa, vackra, roliga, spännande och hisnande saker i varje hörn.
Som världens största julkulor. Amerikanska flaggan byggd i Converse-skor. En hel vägg med bakformar. 2011-bröd. Mupparna som cupcakes. Eller Barbie. Bondens marknad, med pizzor vackra som blommor. Och på Starbucks får man stå ut med att bli kallad nästan vad som helst. Och när du ändå är där - gör som NYPD. Köp en hel kartong med Donuts och ät alla själv.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar