14 dec. 2010

Dubbelhurra igen


Gourmand Cookbook Award är en jättestor, internationell tävling för kokböcker. Grand Final är i Paris framåt vårkanten, under Paris Cookbook Fair, då hela världens kokboksförfattare, -formgivare, -fotografer och förläggare samlas och alla kokböcker även ställs ut. Malou och jag var där förra året och tillbringade en hel dag med bläddra i kokböcker från hela världen, producerade under 2009. Vi kunde då konstatera att de snyggaste och bästa kokböckerna kom från Sverige. Faktiskt. Vi ligger låååååååångt framme både när det gäller innehåll och design. Eller förresten - vi hittade en favorit från Ljubljana också...! I år bär det kanske av till Paris igen i mars, eftersom vi just fått veta att två av våra böcker utsetts till vinnare i Sverige inom varsin kategori, och därmed puffas vidare för att tävla mot alla andra länders vinnare inom samma kategorier. Vinner man så blir man firad och hyllad och prisad och får titeln "Best in the world". Inte dåligt!

För bästa svenska bok inom kategorin "Single subject":


För bästa svenska omslag:


3 kommentarer:

  1. Grattis,grattis!
    Jag ska hålla alla tummar som finns.....
    /Gunilla

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Och det som finns så MÅNGA tummar i världen - då vinner vi nog!
    :-)

    SvaraRadera
  3. Absolut!
    Ni är ju bara BÄST!
    /Gunilla

    SvaraRadera