18 nov. 2010

Vilken pärla

Man blir så glad när någon får en riktigt bra idé och faktiskt gör verklighet av den. Satsar tid och pengar och med glädje och entusiasm går in för att göra det så bra det någonsin går att göra. Så är det med Lisa. Hon satt mitt emot mig ett tag på Food&Friends, och hade en massa bra idéer om allt möjligt. Var med och produktutvecklade både det ena och det andra i matvärlden, som konsult. Men så en dag fick hon en idé. Hon ville börja tillverka äkta, gammeldags godis. Kola. Och kanske andra saker. Men mest kola. Och så satte hon igång. Att sondera marknaden, leta recept, provkoka (vi på kontoret fick till vår glädje provsmaka ibland) och sakta men säkert växte ett varumärke fram. Pärlans Konfektyr. Med inspiration från 30-talet, "kolans guldålder", som Lisa säger. I dagarna öppnar hennes allra första, helt egna butik på Artillerigatan 56 i Stockholm och där kan man köpa askar fulla med blandade kolor kokade på ekologiska råvaror med smaker som mandel/vanilj, lakrits och havssalt. Av Lisa och hennes medarbetare, som alla ser ut som tagna direkt ur en 30-talsfilm. På sikt blir det fler kolasorter och andra typer av gammeldags konfektyr.

Jag håller tummarna så hårt att de blånar för Lisa. Skynda dig dit - kolorna är godare än goda. Och vilken bra julklapp sen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar