9 juni 2011

Jolly good stuffVi gick inte in, vi var redan mätta efter ölen på puben och den där enorma yoghurtglassen vi just tryckt i oss. Och så kände vi oss nog lite för dammig och svettiga, för Yauatcha (klicka på menyerna!) var ett otroligt stiligt ställe. Designat av Christian Liaigre, och med en stjärna i guide Michelin. Fast det hade vi inte en aning om när råkade gå förbi och försiktigt och imponerat kikade in i entrén och syrran Ann urskuldrande sa "Oh, we were just curious!" när den fina lilla hovmästarinnan kom susande. Och så slank vi iväg, och jag fotade lite i skyltfönstret istället. Nu när jag läst på en aning vet jag att det är en stilig dim sum-restaurang, med en radda dim sum-rätter, en lååååång lista med kinesiska och japanska teer, samt (vilket förstås var det som fick mig att stanna) en lika arbetad dessertmeny med fantastiska små choklad- och bakverkskreationer, uppvisade bakom disk à la juvelerare. Nästa gång gång går jag kanske dit. Om jag inte är för dammig.

Annars finns ett annat roligt dim sum-ställe jag gärna rekommenderar when in London. Ping Pong! Det finns på flera ställen, själv har jag bara besökt det på Great Marborough Street, två gånger. Båda gångerna lika härliga, med alla tokiga och goda och fina ångkokta dim sum-bollar med olika innehåll som kommer in i bambukorgar med lock.


Och till det - gott iste med ingefära och litchi, eller äpple och lime, eller jasmine och citrongräs. Eller kanske ett stort glas te bryggt på ihopflätat te av olika slag som utvecklar sig till en blomma i glaset. Så fint. Så gott.

Ja så åt vi ju fish and chips också. En annan dag. Bästa stället i London heter The Rock and Sole Plaice. Totalt flärdfritt, precis som det ska vara. Öl till det. Jolly good.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar